AMAÇ
Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile belediyelerin kültürel işbirliğini pekiştirmek, sürdürülebilir kırsal kalkınma ve sosyal içermeye katkı sağlayan uluslararası kültür rotaları alanındaki işbirliğini artırmak hedeflendi. Proje ile Avrupa Birliği ve Türkiye’nin kültür rotalarına ilişkin pazarlama, markalaştırma ve tanıtım yaklaşımları entegre edildi.
ÇALIŞMALAR VE KAZANIMLAR
- İngilizce ve Türkçe Kültür Rotaları Yönetim, Uygulama Rehberi ve Sınır Ötesi Kültür Rotaları Planı hazırlandı.
- Avrasya Kültür Rotası belirlendi ve rotanın Eğirdir’den geçen kısmı için tanıtım filmi hazırlandı (https://www.youtube.com/watch?v=Gf70cDwiSoM). Demre, Eğirdir ve İnegöl’de gösterimi gerçekleştirildi.
- Kültür Rotaları için pazarlama planı, tanıtım materyalleri hazırlandı. Tüm bu materyaller ve proje çıktıları hazırlanan internet sitesinde yayınlandı.
- Avrupa standartlarında Kültür Rotası Yönetim Rehberi hazırlandı.
- Rota üzerinde bulunan İnegöl, test yürüyüşü için pilot olarak seçildi ve rotanın bu bölümünde gerçekleştirilecek test için İngilizce ve Türkçe model rehber ile rota haritası hazırlandı. Pilot bölüm üzerinde test yürüyüşü yapan bir Yunan rehber ile kültürel miras yönetimi veya sanat tarihi bölümünde okuyan ve mezun olan 4 İtalyan öğrenci tarafından gerçekleştirilen fotoğraf ve kısa video çekimleri sosyal medya kanalıyla yaygınlaştırıldı.
- Test yürüyüşü sırasında çekilen fotoğraflar Eğirdir, İnegöl ve Demre’de sergilendi.
- Türkiye’deki kültür rotalarının tanınması ve korunmasına ilişkin önerileri içeren rapor hazırlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile paylaşıldı.
- Projeyi yürütücülerinden dinlemek için https://youtu.be/2ItQsu5_m38 ve https://youtu.be/8irEqm2qnDc adreslerini ziyaret edebilirsiniz.