AMAÇ
Avrupa Birliği’ndeki en iyi uygulamalar baz alınarak yeşil ekonomi politikaları üzerine bir rapor hazırlandı. Enerji, kentler ve arazi kullanımı hakkında yerel ve ulusal politikalar geliştirildi. Tüm bu veriler ışığında hükümetin ilgili bakanlıklarında lobicilik faaliyetleri gerçekleştirilmesi hedeflendi.
BAŞLICA ETKİNLİKLER
- Katılımcı bir politika önerisi hazırlanması amacıyla sektöre yönelik çalıştaylar düzenlendi. Bu çalıştaylardan ilki İklim Dostu Kentler ve Yeşil Ekonomi Çalıştayı (http://web.yesildusunce.org/uncategorized/iklim-dostu-kentler-ve-yesil-ekonomi-calistayi/) oldu. Binalarda enerji verimliliğini artırmak, pasif binalar ile kentlerde iklim değişikliğiyle mücadele, kent merkezlerinin trafiğe kapatılması, bisikletli ulaşımın artırılması ile taşkınların ve ısı adalarının önlenmesi için yapılacaklar ve kent/topluluk bahçeleri kurulması yoluyla iklim değişikliğine uyum konuları tartışıldı, deneyimler paylaşıldı.
- İkinci olarak yerel yönetimlerin enerji dönüşümündeki önemi ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerine tartışmaları içeren İklim Dostu Enerji ve Yeşil Ekonomi Çalıştayı (http://web.yesildusunce.org/uncategorized/iklim-dostu-enerji-politikalari-ve-yesil-ekonomi-calistayi-gerceklesti/) düzenlendi.
- İklim değişikliği üzerinde çalışan gruplar arasında diyaloğun kolaylaştırılması ve bir ağ oluşturulması amacıyla Çanakkale, İzmir, Bursa ve Brüksel’e çalışma ziyaretleri (http://web.yesildusunce.org/yesil-iklim-yesil-ekonomi-projesi/) gerçekleştirildi.
- İstanbul ve AB’de proje sonuçlarının paylaşılacağı toplantılar düzenlendi. Bir politika raporu hazırlanarak ilgili bakanlıklar ile paylaşılacak.
- Projeyi yürütücülerinden dinlemek için https://youtu.be/V4s2IZW3GcQ ve https://youtu.be/2GNDystMcb8 adreslerini ziyaret edebilirsiniz.